lauantai 9. syyskuuta 2017

Elokuu ohi huomaamatta!

Elokuu tuli ja meni vauhdilla! Lomat loppuivat ja arki alkoi, toisaalta ihanaa :)



Viikonloput vietettiin mökillä ja nautittiin remontoidusta tuvasta ja alati vaihtelevista järvinäkymistä. Laitettiin verhotankoja ja tauluja, muutama lista jne. Käytiin sieni- ja marjametsällä, rompepäivillä lähikylässä...




Tytöt saivat minkinhajun nenään!

Suvun rapujuhlat vietetään myös perinteisesti mökillä aina elokuussa, tarjolla on vaikka mitä syötävää rapujen lisäksi ja naurua pisaa 😉






Kotona sitten arkisin säilöttiin marjoja ja vihanneksia, keiteltiin mehuja (säilöttyä tuli jopa niin paljon että jouduttiin ostamaan uusi arkkupakastin 😅 ).  Uusista lavakauluksista tuli uskomattoman paljon satoa! Säilöttekö te paljon talven varalle? Onko jotain tiettyä mitä aina pitää saada pakkaseen? Entäs tuliko tänä vuonna koitettua jotain uutta?

Pakollisia on mansikka, mustikka ja puolukka, sieniä jonkun verran, punaviinimarjoista mehua sekä säilykekurkkuja. Tietysti kaikkia yrttejä kuivattelen myös sekä pakastan osan, valmiita vihannes- sekä keittojuures-sekoituksia ja tänä vuonna uusi kokeilu on uudet perunat.


Näin se syyskuu sitten tuli ja sitäkin mennyt jo reilu viikko...mutta siitä lisää myöhemmin!


Ihanaa syyskuista viikonloppua teille kaikille!

- kisu -



9 kommenttia:

  1. Jep, syksy on. Harmaata ja märkää - ainakin täällä kaakossa. Ihanat tarjoilut ja komeat maisemat. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Pakkaseen on aina saatava punaviinimarjoja ja raparperia :) Onpas teillä säilötty reilusti. Talvella kyllä onkin kiva, että pakastimessa ja kaapeissa on tavaraa.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpottaa arkea kun voi pakkasesta kaivaa puolivalmiita ruokaa varten, meillä tuo miesväki tulee kotiin aina HIRMU-nälkäisenä ;)
      Ihanaa sunnuntaita sinulle Outi ja myös alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Puuhakas elokuu! Tänä vuonna marjoja on liian vähän pakkasessa. Meilläpäin ainakin oli huono mustikkavuosi. Syön sitten sitäkin enemmän kantarelleja, koska niitä on saatu runsaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut mustikoilla kehumista täälläkään, mutta onneksi on torikauppiaat olemassa :) Kantarelleja meillekin tuli oikein kivasti.

      Ihanaa alkuviikkoa sinulle Ansu :)

      Poista
  4. Paljon mukavia muistoja mahtuu kuukauteen:) Ihania kuvia ja voi mitä herkkuja! Siellä onkin saatu mukavasti satoa säilöttyä..täällä olisi toivottu marjoja pakkaseen mutta tänä vuonna saalis jäi hyvin laihanlaiseki:) Kaunista alkanutta syksyä😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja oikeasti ihana kesäkin ilmoista huolimatta ollut ja kiva muistella sitten talvella!
      Ihanaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  5. Ihania kesämuistoja! Näistä tuli hyvä mieli ja kamala ikävä kesää.:) Ihania joulupäiviä sinulle! P.s. blogissani on käynnissä mukava synttäriarvonta:)

    VastaaPoista

Luen mielelläni ajatuksiasi, jätäthän viestin!