lauantai 2. syyskuuta 2017

Mökkiremonttia


Aikaa edellisestä päivityksestä onkin jo mennyt reilusti, kiirettä on pitänyt :)

Lähdetäänpäs ajassa hiukan taaksepäin, heinäkuun viimeiselle viikolle. Mietimme ukkokullan kanssa reissuun lähtöä ja melkein jo varasimmekin matkan, mutta sitten päädyimme kuitenkin remontoimaan mökin tuvan.
Tätä remonttia on suunniteltu hyvin, lähes viisi vuotta, mutta jotenkin ei vain ole saatu aikaiseksi ennen kuin nyt. Mökin seinätolivat jo tummuneet pahasti ja tupa oli varsin hämärän oloinen. Nyt sen varsinkin tänä kesänä huomasi oikein hyvin kun oli "hiukan" vähemmän noita aurinkopäiviä ja sisällä tuli istuttua normaalia enemmän...
Ei muuta kuin pensselit käteen ja hommiin:
Onneksi ei ollut helle, jaksoi hyvin touhuta sisällä, mutta ei myöskään sadetta niinä päivinä kun terassilla maalailin kaapinovia. Loistavat kelit siis remontoida :)Ikkunat jouduin maalaamaan sisätiloissa kun sadekuuroja tuli yhtenään, välillä paistoi aurinko niin kauniisti! Myös savustaminen hoitui rankkasateessa...
Sanoisin että valoa alkoi suorastaan tulvia sisään, tykkään todella paljon! Mitä mieltä te olette?


Likat pakenivat milloin metsään milloin tuolin alle remontin alta pois :)


Aamulla aloitettiin aikaisin, aamu-usva oli upean näköinen!


Ja illalla saunan jälkeen nautimme upeista auringonlaskuista päivän puhteiden jälkeen!

Ihana työntäyteinen loppuloma, hyvä mieli kaikin puolin kun tupa nyt on sellainen kuin oli suunniteltu! Lisää kuulumisia elokuulta päivitellään pikapuoliin :)

Mukavaa viikonloppua teille kaikille ihanille!

- kisu -

10 kommenttia:

 1. Aivan upea muutos. Kyllä tuossa on hommaa teillä riittänyt.
  Kauniit maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, ollaan kyllä tosi iloisia että jaksettiin vihdoin päivittää tupa -70 luvulta tähän päivään :)

   Poista
 2. Valtava urakka, mutta ehdottomasti kannatti. Valoisa ja nykyaikainen. Kaapit näyttävät ihan erilaisilta, kuin olisivat kokonaan uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu, valoa nyt riittää vaikkei vielä ole edes kattolamppuja :) Ajateltiin että pieni tupa, nopea homma...hmmm...kaapinoviakin tuossa pienessä tuvassa 15kpl, eli ei ihan pikkujuttu ollutkaan ;)

   Poista
 3. Mahtava muutos! Ihanan valoiseksi tuli. Olen myös haaveillut siirtolapuutarhamökkini kellastuneiden paneelien maalauksesta. Työn määrä vaan hirvittää. Lisähaastetta tekee korkealla oleva sisäkatto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kyllä kannattaa vaikka työtä onkin. Meillä oli onneksi matala katto, mutta kyllä se onnistuu hyvillä telineillä korkean katonkin maalaus :)

   Poista
 4. Tuli vielä mieleen, että millä maalilla maalasitte seinät ja pitikö niitä pohjamaalata? Montako maalikerrosta tarvittiin? Tuo yksi harmaa seinä on myös tosi kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset seinät sekä katto maalattiin kolmeen kertaan Remontti-Ässällä, imuroitiin kunnolla ennen maalausta. Paneelit on laitettu 70-luvulla joten mitään lakkaa tai suoja-ainetta ei ollut/oli kulunut pois. Myös harmaan seinän alle laitettiin kerros valkoista Remontti-Ässää ensin ja sitten kerros harmaata Harmony-maalia. Kaapin ovet maalattiin kahteen kertaan harmaalla Remontti-Ässällä, ovet pesin ensin maalipesulla hyvin!

   Poista
  2. Kiitos kattavasta vastauksesta! :) Luulisin, että minunkaan paneeleissa ei ole lakkaa. Totta, kunnon telineet ovat tarpeen.

   Poista
  3. Ei muuta kuin tartut kiinni vain pensseliin, ei kannata viittä vuotta miettiä niinkuin eräät täällä ruudun toisella puolella ;) Kyllä nyt on nautittu kun homma on tehty eikä enää tunnu edes että oli kovin iso työ!

   Poista

Luen mielelläni ajatuksiasi, jätäthän viestin!