tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kukkaloisto alkakoon :)

 Viime viikko meni tiivisti pihalla kun oli niin upeat kelit! Ikuistin vielä viimeiset kevään kukkijat, lämpö vei tulppaanin kukinnan vauhdilla :( Näitä nyrkin kokoisia punaisia minulla on kaikissa penkeissä, ovat edellisen omistajan istuttamia eli yli 20v vanhoja ja kukkivat vuosittain komeasti :)
 


Perjantaina kävimme Kaivopuistossa ilmailunäytöksessä, kamera jäi kotiin mutta kännykällä nappasin muutaman kuvan. Oli kyllä hieno show...ja äänekäs, huh! Kaivopuiston rodot olivat jo loistossaan, omalla pihalla rodoissa vasta yksi nuppu aukeamassa :)


Lauantai-aamuna lähdimme ukkokullan kanssa kesän ensimmäiselle mökkireissulle. Senhän sitten aina tietää mitä on edessä...siivousta ja siivousta. Aloitimme menemällä mattopyykille, pesimme mökin lattiasta kattoon, tiskasimme kaikki pölyiset astiat sekä tietysti pesimme myös kaikki ikkunat. Tämä kaikki siis lauantaina, kyllä oli illalla poikki tämä lyyli! Kaiken kukkuraksi emme saaneet pumppua toimimaan eli kaikki pesuvedet kannettiin järvestä...

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa pihahommat. Istuttelin kesäkukat ja kotoa tuodut perennat ja ruusupuskan. Putsasin kaikki kukkapenkit ja lannoitin tietysti, haravoitiin koko piha-alue ja laitettiin ulkokalusteet paikoilleen. Väsyneenä mutta tyytyväisenä lähdimme kotiin, seuraavalle kerralle ei juurikaan jäänyt rästihommia :) Ja kamerahan oli taas kotona enkä ottanut yhtään kännykkäkuvaakaan, sen verran piti kiirettä, heheh.

Hyvin on kasvu lähtenyt lavoilla :)

Eilen sitten sadepäivän ratoksi (ja ehkä olin viikonloppuna hammasta purren siivoillut tuolla mökillä) lounalla minulta lohkesi hampaasta iso pala. Onneksi pääsin melkein heti hammaslääkärille, koska vihlonta oli melkoista! Pelkään hammaslääkäriä ihan hirveästi ja helpotus oli melkoinen kun homma oli ohi, eikä ollut edes paha homma! Mikähän siinäkin on että pitää varmuuden vuoksi etukäteen niin paljon pelätä?



Tänään kuljin sadekuurojen välissä pihalla kameran kanssa ja kyllä kuulkaa tuo viime viikon lämpö ja nyt sateet ovat saaneet ihmeitä aikaan. Pihalla on jo niin rehevää ja kaunista. Nyt täytyy oikein kunnolla keskittyä nauttimaan kaikesta ettei vaan mikään kukinta sujahda ohi!





Ihana kullero <3


Marjaomenapensas kukkii taas upeasti. Omenapuissa ei tänä vuonna ollut montaakaan kukkaa, viime vuonna kukkivatkin valkoisenaan kaikki kolme. Ehkä lepäävät nyt tämän vuoden :) Koristeomenapuut kukkivat ihanasti, samoin norjan angervo. Ovat tuossa meidän sisäänkäynnillä ja siitä on niin ihana kulkea kun tuoksuvat huumavaasti!


Viiniköynnös on taas täynnä nuppuja, viime vuonna saimme kaksi ämpärillistä rypäleitä, katsotaan tämän vuoden saalis syksyllä :)


Ihanaa viikkoa teille kaikille, lupasivat meille aurinkoakin loppuviikoksi eli nautitaan!

- kisu -

10 kommenttia:

  1. Oi mitä kukkaloistoa ja muutenkin kauniita puutarha kuvia <3
    Mukavaa tiistaita sinulle Kisu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, samoin sinulle ihanaa loppuviikkoa :)

      Poista
  2. Näyttääpä kivalle! Paljon kauniita kukkia. Upeat nuo punaiset tulput!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu kyllä nuo vanhat tulppaanit on ihania ja kestäviä, kukkivat vuodesta toiseen :)

      Poista
  3. Sinulla on ollut niin paljon puuhaa, että hitaampaa hirvittää. Upeaa kukkaloistoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, niin on nyt ollut "vähän" kaikenlaista, mutta lomalla sitten loikoilen :)

      Poista
  4. Kauniit kuvat!
    Sinulla kukkii vaikka mitä. Upea tuo iso tulppaani.
    Hyvää illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tässä parinkymmenen vuoden aikana ehtinyt kertyä jos jotakin kasvia :)
      Ihanaa loppuviikkoa sinullekin Sari!

      Poista
  5. Kaunista on puutarhassasi, ihana pyöräkin (väri).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on minun ensimmäinen iso pyörä, jonka sain 16v. ja kulkenut siitä asti matkassa. Kun ei enää ollut käyttökuntoinen sai suhumaalia pintaan :)
      Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Onneli :)

      Poista

Luen mielelläni ajatuksiasi, jätäthän viestin!