lauantai 6. toukokuuta 2017

Oravien muuttopuuhat

Pääsiäisen aikaan seurasimme kun orava juoksi meidän takapihan ja naapurin talon väliä. Orava kävi naapurin kattotiilien alta monta kertaa hakemassa puhallusvillaa suun ja posket täyteen ja sitten kipitteli hurjaa vauhtia meidän takapihan timanttituijaan, pesäähän tuo viritteli.

Nyt torstai-iltana orava-muori sitten päätti muuttaa tuijasta mäntyyn, joka on meidän tontin toisessa päässä. Ihmettelimme ensin että mitä tuolla oravalla on suussa, mutta pian se selvisi; poikasta muori kuskasi. Orava-muori vei lopulta kaikki kolme poikastaan mäntyyn vanhaan kyyhkysten tekemään pesään ja kun poikaset oli viety, lähti kipittelemään niitä villoja, jotka oli silloin pääsiäisenä rohmunnut naapurin katolta. Hain äkkiä kameran ja tässä teille oravan muuttopuuhista muutamat otokset.

En ole tiennyt että oravat muuttavat enkä tietysti myöskään ole nähnyt tälläistä aiemmin. Mutta kyllä oli kiva seurata kun orava-muori touhusi, eikä muuten ollut ihan helppoa muorin hyppelehtiä puusta toiseen poikanen suussa, mutta hyvin muori suoriutui. Tänä aamuna noita poikasia sitten vipelsi kolme kappaletta tuolla männyn rungossa, toivottavasti selviävät hengissä :)

Ihanaa viikonloppua teille ystävät :)

- kisu -

6 kommenttia:

 1. Ihana! Meilläkin muutti. Ihmettelin, kun orava juoksi niin hankalasti. Mahan alla roikkui poikanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska seurata luonnon touhuja, en tosiaan ollut tiennyt että muuttavat ja meilläkin yli 20v ollut oravia pihapiirissä. Kaikkea oppii kun vanhaksi elää ;)

   Poista
 2. Ihania kuvia oravista!
  Eläinten touhuja on mukava seurata.
  Hyvää tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin touhukas tuo orava-muori ja onhan ne aika kesyjä kun ihan parin metrin päähän pääsi kameran kanssa :)
   Ihanaa viikkoa sinulle Satu :)

   Poista
 3. Liityin lukijaksi.Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva, tervetuloa! Toivottavasti viihdyt :)
   Ihanaa loppuviikkoa sinulle :)

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!