perjantai 5. toukokuuta 2017

Pihakalusteet esille, jee!

Palaan vielä hetkeksi Vappua edeltävälle viikolle. Oli loistava viikko nuoremman pojan koripalloharrastuksen osalta kun pojan joukkue voitti kolme mitalia, vautsi vau! Valtakunnan ykkösdivarista hopeaa, SM-kultaa sekä eteläisen alueen ykkösdivarista kultaa. Palkaksi tein pojan lempiherkkua, juustokakkua, namskis :)Vappuna meillä oli ystäviä viettämässä iltaa, fajitaksia ja herkkuja sekä tietysti kuohuvaa...kuvat jäi kaikki ottamatta kun oli niin paljon touhua ja höpöttely vei kaiken ajan :)

Viikolla olenkin sitten saanut painepesurista taas hetkeksi tarpeekseni... Pesin pation, patiokalusteet ja toisen kaluston joka on toisessa nurkassa pihaa. Pation kalusteita hoidan juuri niin, että pesen ne painepesurilla keväisin, kesän ovat katoksen alla ja talveksi suojataan pressulla. En öljyä enkä käsittele niitä millään tavalla. Meidän kalusteet on tiikkiä ja patio on lehtikuusta, kesän mittaan ne harmaantuvat hiukan mutta painepesurilla ne saa taas puhtaiksi.


Ensimmäisenä vuonna öljysin sekä pation että kalusteet, ei ollut hyvä juttu. Patioon tarttui kaikki roskat kiinni paljon kovempaa ja se oli läikikäs koska öljy imeytyi eri tavalla eri lautoihin. Kun taas kalusteet vetivät ensimmäisenä talvena homeen pintaan, eli siis tuo öljy homehtui. Nyt kun olen vuosia vain pessyt nuo pinnat, ovat säilyneet hyvinä (ja helpottaa tietysti työläistäkin ;) )


Kun taas tuo toinen tiikki-kalusto on saatu perintönä ex-naapureilta heidän muuttaessaan Espanjaan. Kalusto on tosi vanha ja oli aikoinaan öljytty tummanruskeaksi. Tämänkin kaluston pesen aina painepesurilla keväisin ja parin kolmen vuoden välein öljyän, mutta kelonharmaaksi. Nyt oli taas pesun lisäksi myös tuo öljyämisvuoro. Ei ole noissa hommissa tuo työergonomia ihan kohdillaan ja tänään onkin selkä, hartiat, takareidet ja pohkeet ihan juntturassa...mutta sainpas tehtyä, hyvä minä! Miten teillä hoidetaan/säilytetään puutarhakalusteita?


Ehdin onneksi hiukan myös kierrellä pitkin pihaa ja ihanasti on noussut pionin piipot ja puupioni näyttää kovin vahvalta, vaikka olikin niin huono talvi lumen suhteen! Krookuksiakin ihailin ja hetken päästä niitä ei sitten ollutkaan...oli ehtinyt taas tuo rusakon riiviö käydä kukkapenkissä...grr..


Talvikylvökokeilu on onnistunut ainakin unikkojen osalta, sieltä niitä pieniä vihreitä nousee. Aika hienoa sanoisin :) Muut kaksi kylvölaatikkoa antavat vielä odottaa itseään... Kylvöt laitoin helmikuun alussa ja vein siis suoraan ulos pihalle pakkaseen! Tästä talvikylvöpostaukseen kliks


Sisällä Mårbacka kukkii ja valkoisessa pelargoniassa on myös nuput! Tulisi vaan sen verran lämmintä että saisi ne jo vihdoin ulos, mutta kivahan se on kun sisälläkin kukkii :)


Eilisen illan seurailin oravan muuttoa meidän pihalla. Olikin muuten tosi mielenkiintoinen muuttoprojekti, mutta siitä laitan erillisen postauksen myöhemmin.

Nyt ulos öljyämishommiin, tarkoitus olisi tehdä itse kasvulavat ja öljytä ne jo ennen rakennusvaihetta. Miten teillä muilla, oletteko laittaneet lavoihin sisäpuolelle jotain muovia tai muuta suojaa ettei puu olisi suorassa kosketuksessa multaan? Ajattelin jos ostaisin esim allasmuovia ja niittaisin sen kiinni sisäreunoihin. Mutta katsotaan mitä keksin :)

Oikein ihanan lämmintä ja aurinkoista perjantaita meille kaikille!

- kisu -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi!